<<< vorige week

08-09-2017 (week 36)

volgende week >>>


  DERTIEN HANDIGE HARRY'S EN ANNIE

Een stofzuiger met kuren, scheur in je broek, of botte heggenschaar? Niet meer weggooien maar langs gaan bij het Repair Café in de Geseldonk. Dat is op initiatief van KBO St. Lucia opgericht en is het derde repair café van Helmond. Het werd zaterdag geopend door wethouder Nathalie van der Zanden. En ze kwam niet met lege handen; namens het gemeentebestuur bood ze een kleine compressor aan. Het gemeentebestuur ondersteunt graag dit duurzaamheids initiatief.

We gooien te snel spullen weg en de gedachte achter het repair café is dat veel nog te repareren is. Afgevaardigden van de andere repair cafés waren aanwezig bij de opening. Zij hebben KBO St. Lucia met raad en daad terzijde gestaan. ook openingstijden zijn met elkaar afgestemd. Zo kan men altijd wel ergens terecht.
Adriaan van Veggel coördineert de veertien vrijwilligers die van vele markten thuis zijn. In de patio worden 'hanteerbare' zaken gerepareerd en in de kelder worden fietsen gemaakt en slijpwerk gedaan. Arbeid kost niets, maar onderdelen en materialen moeten worden vergoed of meegebracht. Er staat een potje voor donaties als u tevreden bent, daaruit wordt de koffie betaald. Het zal overigens niet altijd lukken om het aangebodene te repareren, dat kan niet worden gegarandeerd. Naar vermogen wordt gewerkt aan elektrische en elektronische apparaten, speelgoed, gereedschap, reparatie van kleding, naaimachines, fietsen en het slijpen van scharen en messen en ander klein materieel. Het repair café is dit jaar geopend op donderdagen 21 september, 5 en 19 oktober, 16 november en 21 december (van 13.00 uur tot 16.00 uur) en op de zaterdagen 4 november en 2 december (van 11.00 uur tot 15.00 uur). Tijdens de openingstijden is iedereen welkom al is het alleen maar voor koffie. Contact opnemen kan via repaircafe@kbo-stlucia.nl.


  TERUG IN DE TIJD 1992 [9]

Opening clubgebouw RKSV Mierlo-Hout.
Op 22 augustus 1992 opende wethouder A. Meyer op sportpark De Beemd het geheel vernieuwd onderkomen van RKSV. Juist voor aanvang van het nieuwe seizoen. Het totale gebouwencomplex werd hiermee uitgebreid tot 600 m2.

Een wat grappige opmerking volgde in de toespraak van een functionaris van de KNVB. Hij zei de bouwtekeningen goed te hebben bestudeerd en zag twee extra nooduitgangen waarvan een nooduitgang bij de scheidsrechter ruimte. Volgens hem bedoeld voor scheidsrechters die na een gefloten wedstrijd niet meer door de voordeur naar buiten konden.

Wie waren de Lieveheerbeestjes.
Dat was een kinderkoor onder die naam dat in 1992 werd opgericht door Gijs en Susan de Kort. Zij hadden kans gezien om in nog geen half jaar tijd 38 zangertjes en zangeresjes tussen de 8 en 12 jaar tot een koortje te vormen.
Ze brachten een fris en modern repertoire op de planken en er waren intussen al 3 kerkdiensten opgeluisterd.
Het was meer dan jammer dat de inzet voor het koor door Gijs en Els de Kort geen lang leven beschoren was. Ook hieraan lagen verschil van inzichten en communicatiestoornissen met de kerkleiding aan ten grondslag.

Misdienaarskamp 1992.
Niet alleen Scouting had haar jaarlijkse zomerkampen. Het was 25 jaar geleden ook een goede gewoonte om de misdienaars en misdienettes met een leuk weekendje te bedanken voor hun werk.

Meestal trokken de misdienaars naar een blokhut in Gerwen waar veel werd genoten van sport en spel en waar vooral weinig werd geslapen.
Leuk om je als toenmalig 'hulpje' in de kerk nog eens terug te zien op een foto uit de jeugdjaren maar nu intussen ruim de 30 gepasseerd.

Wordt vervolgd...


<<< vorige week

08-09-2017 (week 36)

volgende week >>>