<<< vorige week

01-09-2017 (week 35)

volgende week >>>


  EEN MILJOENEN OMZET

Dat zal het wel niet geweest zijn bij de voordeursale die zondag werd gehouden in de Apostelwijk. Maar het was er wel ontzettend druk en heel gezellig. En vooral ook warm. De verkoop begon al meteen over het spoor op de Mierloseweg. Kraamhouders zaten daar in de brandende zon, sommigen onder een nog niet verkochte parasol. Bij de ingangen van de wijken hingen wijkplattegronden met daarop aangetekend de deelnemende adressen. De variŽteit in aangeboden artikelen was bijzonder groot; serviesgoed, glaswerk, kinderspeelgoed, spelletjes maar ook gekookte eieren en zelfgehaakte omslagdoeken. Er waren ook adressen waar niet alleen spullen werden verkocht maar ook de voordeur met het huis eraan vast. Daarvoor moest wel contact opgenomen worden met de betreffende makelaar. Toch bijzonder dat jaar na jaar zoveel merchandise bij elkaar kan worden gevonden. We wachten af hoe het volgend jaar zal gaan.


  GEZELLIGE DRUKTE

Braderie BC de Karper.
Het was afgelopen zondag gezellige druk op de Hoofdstraat tijdens de jaarlijkse braderie die door BC de Karper wordt georganiseerd. Tussen 11:00 en 17:00 uur passeerden vele belangstellenden langs de vele kraampjes met een groot aanbod aan dierenbenodigdheden, kleding, wenskaarten en andere prullaria. Ook was er weer aan de kinderen gedacht met een draaimolen, een scooterbaan en bij scouting kon je een flinke klimwand bestijgen.

De scouting was daarmee ook een van de weinige houtse verenigingen die aanwezig waren op deze braderie. De 'Vrienden van Werkgroep Jeugd' ontbraken dit jaar, dus er was een terras minder. Na 17:00 uur kon er begonnen worden met opruimen en net na 19:00 uur was de Hoofdstraat weer normaal begaanbaar en kon de organisatie terugkijken op een mooie dag.


  DE EERSTE WANDEN STAAN

De woningen aan de Dolfijnlaan beginnen al wat meer vorm te krijgen.

Na een aantal weken stil te hebben gelegen door de bouwvakvakantie zijn nu de wanden van de begane grond van de woningen opgetrokken uit lijmblokken.


  TERUG IN DE TIJD 1992 [8]

25 jaar Kabouters.
Als de kaboutergroep van Scouting 't Hout in dat jaar 25 jaar bestond, zal het 50 jarig bestaan dit jaar zeker herdacht worden

Wie herkent zich nog terug van de foto?

Toen vierden ze op 8-9-10 mei hun zilveren jubileum in Zandvoort aan de Zee waar ze in een blokhut in de duinen aan de zee logeerden.
En wat lazen we daarover: Op zaterdag werden de kabouters door wind en regen terug gewaaid naar de blokhut. Maar op de zondag scheen het zonnetje en met de strandspullen ging het weer richting zee.

Verbondenheid-wereldwijd.
In vroegere jaren was augustus de oogstmaand bij uitstek. De vakanties vielen in die maand om zoveel mogelijk handjes vrij te hebben om de oogst binnen te halen. Maar dat veranderde snel in meer dan 50 jaar. Voor de traditionele oogsten zoals korengewassen en hooi kwamen andere gewassen zoals maÔs en grote arealen tuinbouwproducten. Er kwamen aardbeienvelden met doorlopende teelten tot in de herfst. De spreiding van oogsten over bijna het gehele jaar werd een feit.
Ook werden er in die jaren zogenaamde oogstdankdagen gehouden welke traditie zich hier en daar nog voortzet.
In augustus 1992 was het de beurt van de boerenorganisaties zoals de NCB, KVO en KPJ om voor 28 afdelingen van Kring Helmond de oogstdankdag te organiseren.

Aan de Antoniusweg was een weiland ingericht met een kiosk en een altaar. Erg mooi aangekleed met allerlei agrarische oogstproducten. Er waren 1500 zitplaatsen voor bezoekers van de eucharistieviering.

In memoriam Pastoor J. der Kinderen.
Op 17 augustus 1992 overleed op 72 jarige leeftijd pastoor J. der Kinderen. Hij was van 29 augustus 1952 tot 23 juli 1965 werkzaam als kapelaan in onze parochie.

Naast zijn normale pastorale werk ging zijn aandacht in het bijzonder uit naar de verenigingen. Hij was een gezien priester bij onder andere Scouting, de Rooms Katholieke Jongeren Boerenstandv (RKJB) en de Katholiek Arbeidersbeweging (KAB). Hieruit ontstond later het NKV weer gevolgd door de Katholiek Arbeiders Vrouwenbeweging (KAV) en weer later de Katholiek Vrouwen Beweging (KVB).

Wordt vervolgd...


<<< vorige week

01-09-2017 (week 35)

volgende week >>>