<<< vorige week

25-08-2017 (week 34)

volgende week >>>


  VAKANTIE VOORBIJ

Nieuwe kansen.
Nog een paar dagen en dan is de vakantie van 2017 weer voorbij. Scholen gaan weer beginnen. Sportverenigingen starten hun trainingen weer op. De Karper organiseert weer zijn jaarlijkse zomermarkt op de Hoofdstraat, en de scoutingleden komen weer terug van hun jaarlijkse zomerkampen. Het aantal mensen op de redactievloer wordt weer groter. En zoals bekend vele handen maken licht werk.

Dat Houtvonken tijdens de vakantie nog goed gelezen wordt blijkt uit het Houtvonkje van vorige week waarbij werd opgeroepen om uit te kijken naar een verloren zilveren halsketting met grote emotionele waarde. Deze week kregen we het bericht dat de verloren ketting terug is bij de gelukkige eigenaar.


  SCOUTINGKAMPEN 2017

Ook dit jaar zijn de leden van Scouting Mierlo-Hout weer op zomerkamp. De Explorers beten de spits af en gingen al aan het begin van de vakantieperiode, maar de overige groepen zijn als vanouds de laatste week op pad. Van een groot aantal groepen ontvingen we al foto's en teksten en bij een groep zijn we zelfs de gehele week aangesloten als redactie. Van de groepen waar we deze week nog niets van hebben ontvangen zult u volgende week de verslagen lezen.

Welpen 1 en 2.
Beide welpengroepen zijn gestrand op het eiland De Zwerm te Eersel.  Hier is 'Expeditie Robinson goes Scouting' gestart.

De welpen hebben de eerste proef zonder problemen doorlopen. Zij hebben de bootjes door de Biesbosch gemanoeuvreerd. Daarentegen moeten wij helaas melden dat de leiding van welpen 1 deze proef niet doorstaan heeft en aan het einde van deze week de expeditie zal moeten verlaten. Voor de welpen is de samensmelting van de groepen al geweest. Na het zomerkamp zal de samensmelting van de 2 groepen officieel plaatsvinden.
Het 'overleven' gaat de welpen goed af. Tijdens Expeditie Robinson leer je allerlei rare, nieuwe dingen eten. De nieuwe Kokkie & Kok stellen de welpen iedere avond op de proef. Ook deze proeven zijn een uitdaging.
Iedere welp pakt deze uitdaging met enig gepuzzel, een eigen tactiek, en een keer goed ruiken aan. Zo kunnen zij met de ingrediŽnten van Kokki & Kok smakelijk eten van een gezonde en voedzame maaltijd. Aan het einde van de week zullen we weten welke welpen alle proeven van de Expeditie goed hebben doorstaan.

Kabouterwelpen.
De kabouterwelpen zijn dit jaar gevestigd in Asten waar zij op reis gaan. Zij gaan op reis door Europa in 7 dagen.

Al vele Europese landen werden bezocht. Zo gingen ze van een Engels ontbijt via Nederland weer naar een pizzeria in ItaliŽ. Ook zullen Duitsland, BelgiŽ en Frankrijk nog bezocht worden. In Schotland werden de Highland games gespeeld en werd de prachtige natuur van de Nederlandse Peel bezocht. Na een uitstapje in Toverland zullen ze ook nog naar het casino in Monaco gaan. Aan het einde van de week verwachten we weer in Nederland terug te komen zodat de kinderen zaterdag weer moe maar voldaan opgehaald kunnen worden.

Gidsen.
Wij gidsen zijn op kamp in Oosterhout, maar zijn vandaag (dinsdag) een dagje naar MediaPark in Hilversum.

Tijdens ons film- en mediakamp worden wij steeds meer echte sterren! We hebben zelfs auditie gedaan voor de Voice! (GRAPJE)! Aan het eind van deze week hebben we regiseurs, acteurs, musicalsterren, zangtalenten en radio-dj's in ons midden!

Verkenners.
In het mooie pittoreske bos van Wellerlooi, verblijven de verkenners in de omgeving van Arcen, op een heuse zelfgemaakte boerderij.

De biggetjes lopen rond, de kippen proberen de jongens elke dag van verse eieren te voorzien en de geur van verse strobalen komt je tegemoet, wanneer je het kampterrein op loopt. De heren hebben de tenten opgezet, keukens gebouwd en genieten van het boerenleven tijdens het zomerkamp van 2017.


  TERUG IN DE TIJD 1992 [7]

Judovereniging Mierlo-Hout 20 jaar.
In maart 1972 werd deze vereniging opgericht . Met een stabiel aantal leden van 110 jeugdleden en senioren.

De judovereniging zei 'last' te hebben van ongunstige trainingsuren maar ook de opkomst van andere vecht- en verdedigingssporten stond de groei van het ledenaantal in de weg.

Het station Helmond 't Hout.
Op 2 juni 1991 werd door burgemeester Wim van Elk dit nieuwe station officieel geopend. Dit NS-station staat bekend onder de naam station 't Hout.

In later jaren heeft een inwoner van 't Hout op persoonlijk initiatief, al of niet gesteund door een handjevol mensen, bij de NS geprobeerd om de naam van dit station te veranderen in de meer 'deftige' naam NS station Mierlo-Hout. Bij de NS vond dat geen gehoor. Die naamswijziging werd niet gedragen of ondersteund door de wijkbewoners. De naam schept alleen maar verwarring met de plaats Mierlo, met eenzelfde naamgeving voor de kerk en parochie. Het is overigens zo dat in alle officiŽle gemeentelijke stukken en tal van verenigingen en instellingen de naam of toevoeging 't Hout wordt gebruikt.
Bijzonder voor en uniek voor Nederland was het gegeven dat na de komst van het NS-Station Brandevoort, Helmond beschikte over vier volwaardige NS-stations.

Weekmarkt op 't Hout.
Het is nu 25 jaar geleden dat de eerste weekmarkt op 't Hout werd gehouden. De marktkramen werden toen opgesteld in de Pastoor Elsenstraat.

Met de ondernemers en de aanwonenden was overleg gepleegd. Later zal de markt verhuizen naar het centrum. Vervolgens, als het centrum heringericht gaat worden, gaat de markt tijdelijk naar de parkeerplaats van het Janssen & Fritsenplein. Als het nieuwe centrum gereed is gaat de markt naar het centrumplein tegenover de kerk. En daar is de markt nu nog wekelijks te vinden. Wat mocht er op de markt verkocht worden:
- Aardappelen, groenten en fruit
- Vis en viswaar
- Brood, koek, gebak en snoep
- Bloemen en planten
- Kleding en kleinvakartikelen
- Schoenen
- Zuivelproducten
- Gevogelte
Wekelijks kunt u zien wat er van dit assortiment door de marktkooplieden wordt ingevuld. Van de markkooplieden heeft slechts een marktkoopman, Van Bladel fruit, het 25 jaar lang vol gehouden.

Opening fietscarrousel en fietstunnel.
De in Mierlo-Hout geboren en getogen wethouder Jan van der Zanden en wethouder Jonkers liepen met de fiets aan de hand op 18 juli 1992 in een feestelijke stoet mee die werd voorafgegaan door Fanfare Unitas.
Via de fietserstunnel werden zij de fietscarrousel 'ingeblazen' om daar vervolgens hun fietsen te stallen. Een moderne en praktische oplossing is de zogenaamde Ficarro, een afgesloten ruimte waar men de fiets kan stallen. En we denken ook een veilige stalling omdat wij de voormalig wethouder van der Zanden ook nu nog steeds op de fiets tegenkomen.

Word vervolgd...


<<< vorige week

25-08-2017 (week 34)

volgende week >>>