<<< vorige week

28-07-2017 (week 30)

volgende week >>>


  KINDERVAKANTIEWEEK 2017 [2]

Vorige week kon u lezen over de eerste twee dagen van de kindervakantieweek. Deze week het vervolg.
Woensdag was eerst even uitrusten. Het programma begon die dag pas in de middag. Alle groepen hebben die dag spellen gehad op de Neerhei. Het veld stond helemaal vol met verschillende springkussens en stormbanen. Hier werd meteen volop op gespeeld, vooral de stormbanen met water waren favoriet.

Helaas zat toen het weer even tegen en werd er besloten om te gaan schuilen in de Geseldonk. Gelukkig was het maar een kleine bui en kon er na een korte pauze weer vertrokken worden naar de Neerhei. Hier mochten toen alle kinderen vrij gaan spelen. Snel waren de grootste stormbanen bezet want deze zagen er het leukste uit. Ook bij de buikschuifbaan en het zwembad stond al snel een rij. Tussendoor mochten de groepen ook één voor één 'n frietje en 'n snack gaan eten. Langzaam aan kwamen ook de ouders aan, hiervoor was een terras opgezet zodat ze onder het genot van een drankje de kinderen konden zien spelen. Ook was er de welbekende loterij met dit jaar ook een rad van fortuin. Deze dag eindigde met de uitslag van de loterij.
Donderdag was voor de A en B groepen een dag met spellen in de wijk. Er was een vossenjacht uitgezet die door de kinderen erg snel gespeeld werd. Als oplossing hiervoor werd er nog 'Ren Je Rot' gespeeld en mochten de kinderen stoepkrijttekeningen maken op de parkeerplaats van het voetbalveld. Hierna was de dag voorbij. De C en D groepen werden deze dag in zessen opgesplitst. Er gingen elke keer twee groepen naar een van de volgende locaties, de Cacaofabriek, Kunstkwartier en het Annatheater.

Hier waren verschillende workshops. In het Annatheater werden er door de kinderen schilderijen gemaakt. Ook werd er hier een les acteren gegeven. In de Cacaofabriek was het even uitrusten en gezellig een film kijken. In het Kunstkwartier werd er getrommeld op djembés en ook de leiding moest hier meedoen. Ook werd er hier nog een les dans gegeven, deze les werd afgesloten met een demonstratie van de docent. Na deze leuke dag vol workshops werd er terug gefietst naar de Geseldonk en vandaar gingen de kinderen naar huis.
Dit jaar was vrijdag weer de busdag net zoals het eerst ook altijd was. De A en B groepen hebben deze dag doorgebracht in PeeWee, een indoor/outdoor speelparadijs met een kinderboerderij. De C en D groepen zaten deze dag niet in Nederland maar in het Duitse Ihrland. Hier werd niet gebarbecued maar wel veel met water gespeeld. Ook het maïsbad en de blokkenhal werden druk bezocht. Ook was er hier een skelterbaan waar volop op gefietst werd. Om vier uur was het tijd om weer in de bussen te stappen om terug te gaan naar Mierlo-Hout en voor de afsluiting op de parkeerplaats van het voetbalveld. Tijdens de afsluiting werden de groepswinnaars bekend gemaakt en de belangrijkste prijs namelijk de 'groep van de week'. Deze prijs wordt uitgereikt aan de groep die de hele week het beste mee deed, het gezelligste was en goed samenwerkte. Dit jaar was dit een C groep. Na de prijs uitreiking was de kindervakantieweek voor de kinderen voorbij.

Zij konden de groepsleiding bedanken en daarna nog even in het schuim springen bij de schuimparty. Voor de groepsleiding eindigde de kindervakantieweek pas op zaterdag, zij hadden toen nog de vrijwilligersavond als bedankje voor de hulp die week. Deze was net zoals andere jaren weer gezellig.


  TERUG IN DE TIJD 1992 [3]

Winkelen op 't Hout bleef een hot item.
Nadat een supermarkt zich gevestigd had in de voormalige garage en werkplaats De Vlerk, vestigde zich in de voormalige showroom van datzelfde bedrijf een handel in partijgoed in slaapkamer, huishoudtextiel en stoffen.

Een omstreden plaats waar de gemeente met een onduidelijk bestemmingsplanbeleid zowel de supermarkt als deze winkel moet gedogen. Een door de gemeente getorpedeerd plan in 1986 voor een winkelcentrum op het Janssen & Fritsenplein wordt hierdoor (il)legaal ingevuld. Raadslid en secretaris van de belangengroepering voor woninginrichters, de heer Van Duppen, met zelf een winkel in interieur benodigdheden in de stad, noemt de komst van deze winkel een gevaar voor 't Hout.
Wij schreven:
'Publiekstrekkende bedrijvigheid op 't Hout is geen overbodige luxe, maar een weldaad voor een gezond ondernemersklimaat welke broodnodig is en om uitbreiding schreeuwt'.

Misintenties en openstelling pastorie.
Toen waren er nog 81 misintenties in een week. Nu is dat aantal teruggelopen tot slechts 14 per week. De pastorie was toen op woensdag nog alleen telefonisch bereikbaar. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag was er iemand aanwezig van 09.30 tot 12.00 uur.

Word vervolgd...


  MIERLO-HOUT TOEN EN NU [5]

Waar vroeger de Huishoudschool Regina Pacis stond is in de jaren '90 het Geijnspark verschenen. Bungalows in de plaats van deze in 1961 gestarte onderwijsinstelling voor jonge meisjes.


<<< vorige week

28-07-2017 (week 30)

volgende week >>>