<<< vorige week

21-07-2017 (week 29)

volgende week >>>


  KINDERVAKANTIEWEEK 2017 [1]

Het mysterie van...?
Net zoals vorig jaar is er dit jaar weer aan het begin van de zomervakantie de kindervakantieweek. Dit jaar alweer de 45e met als thema 'Het mysterie van'. Vijf dagen vol spellen en plezier.

Dit jaar zijn er ongeveer 400 kinderen die deelnemen. Deze zijn onderverdeeld in A, B, C en D groepen (A basisschool groep 1 en 2, B basisschool groep 3 en 4, C basisschool groep 5 en 6 en D basisschool groep 7 en 8). De kinderen worden iedere dag begeleid door ruim 100 vrijwilligers waarvan 30 die er de hele week bij zijn en dan elke dag komen er nog ongeveer 50 man leiding bij. Dan zijn er ook nog een aantal maatschappelijke stagiaires en natuurlijk de werkgroepjeugdleden zelf. Het was nog even een probleem om genoeg groepsleiding te vinden maar gelukkig is dit allemaal goed gekomen. Ook de werkgroepjeugd zelf heeft steeds minder leden. Zij zoeken nog nieuwe leden en zonder nieuwe leden zou het misschien wel moeilijk kunnen worden om de volgende kindervakantieweken te verzorgen.
Traditioneel is er op maandag de opening met een toneelstuk van de Houtse Toneelgroep om de rode draad van de week uit te leggen. Dit jaar was dit alleen geen toneelstuk maar een film. Hierin werd het mysterie van de Familie van Ravenzwaai verteld. Dit komt alle dagen van de week terug in een soort Cluedo. Na de opening was het tijd om te vertrekken naar het Goor. Hier was voor alle groepen een fotospeurtocht uitgezet, als de locatie van de foto gevonden was dan moest daar nog gezocht worden naar een koker met daarin een puzzelstukje. Deze was nodig om aan het einde van de dag de puzzel in elkaar proberen te zetten. Tussen de middag was er een verzorgde lunch met voor iedereen een broodje knakworst. Deze liepen zo goed dat ze het bij het uitdelen bijna niet meer bij konden houden. Hierna was het tijd om de laatste foto's en puzzelstukjes te zoeken. Er werd erg fanatiek gezocht maar het was moeilijk om de laatste stukjes te vinden.

Na het zoeken was het tijd om de puzzel in elkaar te zetten. Toen was voor de A en B groepen de dag alweer voorbij. Voor de C en D groepen volgde nog een avond programma. Die bestond uit een heerlijke barbecue en een soort van Houtquiz maar dan voor kinderen. Hierin zaten natuurlijk allerlei vragen en opdrachten. Van weetjes, puzzels, breinbrekers en natuurlijk mocht een geheime opdracht niet ontbreken. Hiervoor moest er de wijk ingetrokken worden om wat voorwerpen te verzamelen en foto's te maken. Na afloop van de leuke quiz zijn de kinderen moe naar huis toe gegaan.
De dinsdag heeft zich voor de A en B groepen afgespeeld op de Brandevoortse Hoeve. Hier waren allerlei spellen opgezet en natuurlijk het maïsdoolhof en de binnenspeeltuin. Als tussendoortje waren er aardbeien waar van gesmuld werd. Vanwege het weer was er ook de nodige verkoeling geregeld dit in de vorm van waterspelen. Na dit alles was de dag van de A en B groepen nog niet helemaal voorbij. Zij mochten naar huis toe om te eten en hadden toen in de avond nog een pyjamadisco. Dit viel net zoals andere jaren erg in de smaak bij de kinderen en er werd dan ook flink gedanst. Na de disco was de dag echt voorbij voor deze groepen.

De C en D groepen hebben de hele dag spellen rond de Geseldonk gehad. Ook hier was vanwege het zeer goede weer wat aangepast. Een aantal spellen werden vervangen door waterspelen. Alle spellen werden fanatiek meegespeeld. Van pictonary, bottle flip, tot vier op een rij. Maar natuurlijk waren de waterspelen het meeste in trek. Sponsdoorgeven of een fles vol met water door een parcours brengen zonder je handen te gebruiken. Het programma werd iets eerder afgebroken om de kinderen nog even gewoon met water te laten spelen. Dit werd door veel kinderen gedaan en deze zijn dan ook doorweekt thuis gekomen.
Over wat er op de andere dagen gedaan is kunt u volgende week lezen.

   
   
   
   
   
   


  ZEER GESLAAGD MUZIEKFESTIJN

Veel publiek op kerkplein voor Gilde en Unitas.
Dit jaar werd voor de vierde keer het 'Muziekfestijn op het kerkplein' georganiseerd. En voor de tweede keer was de organisatie in handen van Fanfare Unitas en Gilde St. Antonius abt. Een goede combi bleek ook nu weer gezien het groot aantal vrijwilligers wat al vanaf 's ochtends 09:00 uur bezig was met de opbouw tot aan de afbouw later op de avond. Ook dit jaar stond er weer een artiest in het middelpunt. Dit jaar was dat de zangeres Algo Ellensburg. Zij trad samen met haar band Álgo & The Soundmachine' op en tevens presenteerde zij haar nieuwe singel 'I like the way you dance'. En ook dit jaar werd zij bijgestaan door een groot aantal artiesten die kwamen op treden.

En een van de zangers waarmee het muziekfestijn ooit is begonnen kon natuurlijk ook niet ontbreken, Johnny Slegers. Verder was er dit jaar gekozen voor een andere indeling van het terrein waardoor het publiek allemaal een goed zicht had op het podium. Ook was er dit jaar gezorgd voor een lekkere warme hap en natuurlijk vloeide het bier rijkelijk. Het gilde en Unitas kunnen weer terugkijken op een zeer geslaagd muziekfestijn waar heel veel publiek op afgekomen is. Het goede weer, de vele artiesten en een gezellige sfeer maakte het geheel compleet. Toch zullen de liefhebbers nu moeten wachten tot 2019. In 2018 zal er geen muziekfestijn zijn omdat het gilde dan op 24 juni het grote Kring Gilde feest organiseert met de deelname van 26 gilden uit de regio. En natuurlijk kan Unitas daar dan ook niet bij ontbreken.


  518 DOOSJES AARDBEIEN

Scouting goede doel Jan Linders Fonds.
Elk jaar mogen de 58 filialen van Jan Linders een goed doel aanwijzen in hun vestigingsplaats. Zo ook Jan Linders Mierlo-Hout. Vorig jaar was het Werkgroep Jeugd die financieel werd ondersteunt door het fonds. En dit jaar is de keuze gevallen op Scouting Mierlo-Hout. Het Jan Linders Fonds stelt op jaarbasis
€ 100.000,00 ter beschikking wat verdeeld gaat worden onder de 58 filialen.
Onlangs was er een aardbeienactie.

Per verkocht doosje aardbeien ging er 50 cent naar de scouting en dit leidde uiteindelijk tot het mooie resultaat van € 259,00.
Afgelopen vrijdag mocht penningmeester Han van Eijk uit handen van bedrijfsleider Erwin Lucker de eerste cheque in ontvangst nemen. De opbrengsten van de actie gaan geheel besteed aan de leden van Scouting Mierlo-Hout tijdens een van hun gezamenlijke activiteiten. Verder zullen er dit jaar nog meer activiteiten worden georganiseerd in en rondom de winkel zodat er nog meer geld opgehaald kan worden.


  MIERLO-HOUT TOEN EN NU [4]

De Windmolenstraat hield kort na de Hoofdstraat op om over te gaan in akkers met verder in het landschap boerderijen. Met de komst van Ashorst zijn deze akkers vervangen door woningen en is de straat doorgetrokken.

  TERUG IN DE TIJD 1992 [2]

Houts Gemengd Koor.
Wolfgang Küssner, dirigent van het Houts Gemengd Koor, houdt per 1 januari 1992 op als dirigent en artistiek leider van het koor. Dit bericht kwam vrij onverwacht en juist vóór het jubileumjaar. De toenmalige (63) leden waren uiterst tevreden over zijn werk voor het koor en vonden het jammer dat hij vertrok.
Ago Verdonschot nam het dirigeerstokje van hem over en was een waardig opvolger.

Kindervakantieweek.
25 jaar geleden werd de 20e kindervakantieweek gehouden. Toen van 23 tot en met 28 augustus. Juist nu, dus deze week, draait de 45e editie van dit zomervermaak voor de jeugd.

Wat wel is veranderd is dat de kindervakantieweek tegenwoordig is vervroegd naar de eerste week van de schoolvakantie. Traditioneel was deze kindervakantieweek steevast in de eerste week na het einde van de bouwvakvakantie. Nu komen de kinderen dagelijks fris en vrolijk aan de start en zijn ze niet moe van een voorafgaande vakantie.

Oecumenisch avondgebed.
Net als bij alle christelijke bewegingen werd toe nog regelmatig een oecumenisch avondgebed gehouden in het broedersklooster aan de Ruusbroeklaan.
Daar was het na afloop gezamenlijk koffie drinken en gedachten uit wisselen. In vijfentwintig jaar is de belangstelling voor de verschillende geloven sterk teruggelopen en soms is er zelfs afkeer ontstaan. Kerken sluiten, parochies worden samengevoegd. 'De Kerk' is doelwit van ongewenste intimidaties en verkeerde praktijken die onder de pet gehouden zijn. Er is voor slachtoffers zelfs een landelijke organisatie onder de naam Commissie Deetman in het leven geroepen. Hiermee komt er alsnog erkenning voor de slachtoffers. De Klachtencommissie heeft tot nu toe meer dan 1700 klachten over seksueel misbruik behandeld. Meer dan 98 procent daarvan heeft geleid tot erkenning van en genoegdoening voor het seksueel misbruik.

Het weerbericht.
Wie kent hem niet! Jawel Johan Verschuren de weerman uit Aarle-Rixtel die elke morgen zijn hoofd buiten de deur stak (behalve als het regende) en zijn weerpraatje hield voor Omroep Brabant.
Vijfentwintig jaar later heeft nagenoeg iedereen 'het weer op zak' en volgt men via zijn 'zakjapanner' het weer van minuut tot minuut.

Word vervolgd...


<<< vorige week

21-07-2017 (week 29)

volgende week >>>