<<< vorige week

26-05-2017 (week 21)

volgende week >>>


  6E TWEEDEHANDSMARKT DRUK BEZOCHT

Op zondag 21 mei was het de zesde keer dat de tweedehandsmarkt door Scouting Mierlo-Hout werd georganiseerd. Al weken, zo niet maanden werden er op de zaterdagen spullen opgehaald zodat die op zaterdag 20 mei uitgestald konden worden. Op deze dag zelf moesten er maar liefst nog 82 adressen bezocht worden om spullen te gaan halen. Maar mede door de goede organisatie en de hoeveelheid aanhangers en bijbehorende auto's werd ook dit klusje door de leden van de scouting geklaard.

Kramen werden ingericht en er was weer een groot aanbod van spullen in de categorieŽn media, kleding, meubels, huishoudelijk, speelgoed, elektra en nog veel meer. Aan het einde van de dag stond het terrein van JumboĖGroenewegen Aanhangers dan ook helemaal vol. Op zondagochtend gingen om 10:00 uur de poorten open maar al ruim van tevoren stond er een flinke groep mensen te wachten en werd er vanachter de hekken al gezocht naar favoriete items. Gelukkig was er voor elk wat wils en wisselden heel veel spullen van eigenaar. Van de 1178 betalende bezoekers ging bijna iedereen wel met iets naar huis. Van kopje tot schilderij, van televisie tot cd en van autokoffer tot vouwwagen. Deze stond mooi prominent in het midden opgesteld en ook deze vond een nieuwe eigenaar.

   
   

Mede door het hele goede weer (niet te warm, lekker zonnetje erbij en droog) bleef het lekker druk en in het laatste uur werden nog veel spullen verkocht dankzij de vuilniszakkenronde. Voor 5 euro een vuilniszak kopen en volstoppen tot er niets meer bij kan. Om 15:00 uur was de markt afgelopen en kon overgegaan worden tot opruimen. Een heel groot deel van de spullen die achter waren gebleven gingen met een opkoper mee en houten meubels werden klein gemaakt tot brandhout voor het scoutingweekend in Bakel eind juni. Moe maar voldaan kan de organisatie en de scouting weer terugkijken op een geslaagd moment. Volgend jaar editie nummer 7 dus u kunt weer beginnen met spullen bewaren.


  RECTIFICATIE

Buurtskool.
In ons artikel over de noeuw Buurtskool is een verkeerde uitleg opgenomen.
Stichting Zelfhulp Netwerk Zuidoost Brabant is een zelfstandige stichting die zelfhulpgroepen faciliteert en ondersteund. Vanwege de samenwerking met Nei Skoen zullen er een aantal zelfhulpgroepen met ondersteuning van het zelfhulpnetwerk hun bijeenkomsten gaan houden in het pand van Nei Skoen.
Het kantoor van Stichting Zelfhulp Netwerk Zuidoost Brabant blijft daarin tegen gewoon gehuisvest in de Molenstraat 74a in Helmond. Ook alle andere zelfhulpgroepen van het zelfhulpnetwerk in Helmond en de peelgemeenten blijven hun bijeenkomsten houden op hun vaste locaties in wijkhuizen en op de locaties binnen andere samenwerkende organisaties.


<<< vorige week

26-05-2017 (week 21)

volgende week >>>