<<< vorige week

05-05-2017 (week 18)

volgende week >>>


  LINTJESREGEN

Mierlo-Hout heeft 2 gedecoreerden.
Daags voor Koningsdag vindt de jaarlijkse lintjesregen plaats. De laatste jaren had Mierlo-Hout een paraplu open staan waardoor de lintjes hier niet terecht kwamen. Gelukkig waren er dit jaar weer 2 Houtenaren die opgenomen zijn als Lid in de Orde van Oranje Nassau. Piet Joosten en Jan Crooymans.

Piet Joosten.
Piet Joosten kreeg zijn onderscheiding voor onder andere zijn werk voor Houtvonken. Nu als bezorger in de Vissenwijk en in het verleden als redacteur. In zijn werkzaam leven was hij ambtenaar van de afdeling financiŽn, hierdoor werd hij penningmeester van het Rode Kruis en de Hartstichting. Nu is hij ook nog bestuurslid van Blaaskapel Brabant.

Jan Crooymans.
Jan Crooymans kreeg zijn onderscheiding voor zijn bestuurslidmaatschap van de Wijkvereniging Apostelwijk.
Ook is hij vrijwilliger, trainer en coach van de jeugd van de Helmondse Atletiekvereniging HAC.

Sinds enkele jaren is hij ook vrijwilliger bij de Speeltuin Helmond-West.
Wij feliciteren de gedecoreerden en hun familie van harte met deze onderscheidingen.


  2X 40 JAAR IS AL 80 JAAR BIJ ELKAAR

Tijdens onze Houtvonkenavond op 2 mei hebben we twee 40-jarige jubilarissen in het zonnetje gezet.

jThea Fransen.
Thea Fransen, 'n rasechte Houtse, was werkzaam bij Drukkerij Helmond toen ze door haar baas gewezen werd op Houtvonken. Dat resulteerde erin dat zij in 1977 bij Houtvonken is begonnen als typiste. In 1983 aanvaarde zij een functie binnen het bestuur en in augustus 1987 heeft zij de taak van secretaresse op zich genomen. Dat heeft ze ruim 20 jaar gedaan.

Ze bleef wel bestuurslid en kreeg daar de verantwoordelijkheid over de koeriers. Als er een koerier een keer niet kan bezorgen weet zij daarvan en zorgt ze voor de vervanging. Ook verwerkt ze trouw de evenementen in de activiteitenkalender en als er iemand is die veel kennis in 40 jaar over gevonden voorwerpen heeft opgedaan, dan is dat Thea. Tijdens haar 25-jarig jubileum ontving ze al voor haar vrijwilligerswerk de gemeentelijke legpenning en de zilveren Houtvonkenspeld. Thea ontving uit handen van voorzitter Henri Meeuwsen een mooie bos bloemen.

Willie van Stiphout.
Voor Willie van Stiphout was Houtvonken in 1977 niet onbekend. Zijn zwager was hier namelijk al werkzaam en deze vond Willie bereid om te komen werken bij Houtvonken. Hij ging zich onder meer bezighouden met de opmaak en later ook met de donkere kamer. Alle Sinten, Pieten, paashazen, eieren en clowntjes welke u jaarlijks aantrof in de Houtvonken waren afkomstig van Willie's hand. Tegenwoordig is hij daarbij ingehaald door de digitale wereld. Nu is Willie elke dinsdag trouw de omslag aan het drukken en houdt hij zich bezig met de acquisitie. Dit doet hij samen met een aantal andere medewerkers.

Ook Willie ontving bij zijn 25-jarig jubileum de gemeentelijke legpenning en de zilveren Houtvonkenspeld. Ook hij ontving nu uit handen van de voorzitter de felicitaties en een fles wijn. Later in het jaar zal Houtvonken nogmaals stil staan bij deze jubilea.


<<< vorige week

05-05-2017 (week 18)

volgende week >>>