<<< vorige week

14-04-2017 (week 15)

volgende week >>>


  ZAKENNIEUWS

Damesmode Fashion Dion op de Mierloseweg.
Sinds jaar en dag konden alleen heren zich in het nieuw steken op de Mierloseweg, maar daar is met de komst van Fashion Dion verandering in gekomen. Op nummer 331 vestigde Dion van der Heijden zich een paar weken geleden. Eerder had zij vijf jaar lang een damesmodezaak in Brandevoort en wilde graag uitbreiden. Om redenen ging dat niet op die plek en vond zij de leegstaande voormalige fietsenwinkel aan de Mierloseweg op haar pad.

Zij richt zich op zich jong voelende dames tussen 30 en 60 jaar. Maar ook moderne vrouwen van 60+ zullen er kleding naar hun gading vinden. Een vrouw kan zich er helemaal aankleden inclusief schoenen en accessoires. Dat kan in de maten XS tot en met XXL. Dion voert de merken Zoso, On Top, Relish, Jacky Luxury en Lofty Manner. En het spijkerbroekenmerk Red Button dat ook comfortabel draagt voor de 'oudere jeugd' en bovendien prettig geprijsd is van € 45,00 tot € 59,00. De collectie wordt wekelijks aangepast. Een keer per maand reist Dion af naar Parijs om daar de laatste modesnufjes in te kopen. Het is dus zaak regelmatig binnen te lopen en iets te passen in een van de drie comfortabele paskamers. Dat kan nu heel voordelig want Dion geeft op vertoon van deze Houtvonken 10% korting. Fashion Dion is geopend van dinsdag tot en met zaterdag.


  SLIMME VERKEERSBORDEN

Heeklaan krijgt geen rotondes.
Met de komst van 53 slimme verkeerlichten in Helmond en de mededeling dat een aantal van deze lichten aan de Heeklaan komen staan, is ook duidelijk dat er geen rotondes gaan komen. Deze verkeerlichten herkennen de verkeersstromen en daarop worden de groentijden aanpast.

Zo zullen grote groepen fietsers langer groen krijgen en zullen vrachtwagens minder voor een rood verkeerslicht stil komen staan. Ook zal het niet meer voorkomen dat mensen voor een leeg kruispunt toch voor een rood verkeerslicht moeten wachten. Deze verkeerslichten moeten voor een betere doorstroming en minder fijnstof gaan zorgen. Dit alles moet de leefbaarheid rond de Heeklaan ten goede komen.


  PAPIERCONTAINERS

Mierlo-Hout heeft de eerste.
Aan de Essenhoutstraat 31 bracht wethouder Paul Smeulders de eerste papiercontainer bij Theo van Lieshout, zijn trainer vroeger bij voetbalvereniging Mierlo-Hout, zo bleek vorige week donderdag.

Als startschot van het uitzetten van de nieuwe papiercontainers, grijs met een blauwe deksel, bracht Paul Smeulders hoogst persoonlijk de eerste container bij een inwoner van Helmond. De gelukkige was Theo van Lieshout die net als 92% van de Helmondse bevolking voorzien wordt van een papiercontainer. Deze containers worden een keer per maand opgehaald. Dit was dinsdag te zien aan het straatbeeld van de Pastoors– en de Houtwijk. Op veel plekken waren de dozen met papier langs de straat gezet alleen worden ze pas op woensdag 3 mei in de nieuwe containers opgehaald. Let op, de ophaaldag verandert. Kijk op uw afvalkalender om te zien wanneer er bij u papiercontainers worden geleegd.


<<< vorige week

14-07-2017 (week 15)

volgende week >>>