<<< vorige week

07-04-2017 (week 14)

volgende week >>>


  KILOMETERS LICHTSLANGEN

Helmondse Lichtjes Parade.
Zaterdagavond trok de jaarlijkse lichtjesoptocht, dit jaar onder de naam Helmondse Lichtjes Parade door Mierlo-Hout. Nadat het de hele middag en begin van de avond had geregend sloten de wolken zich om 20.30 uur bij het begin van de optocht. Hierdoor stonden er weer enkele duizenden mensen langs de route om van de rijk of sfeervol verlichte wagens en groepen te mogen genieten.

   
   
   

23 wagens en groepen zorgden voor een fantastische optocht. 2 wagens hadden echter wel last gehad van de regen. Kortsluiting zorgde er voor dat de wagen van CV de Kwekers bijna zonder verlichting mee moest rijden terwijl de wagen van het Hout(s)e Hutje op de Houtse Parallelweg strandde nadat haar generator was uitgevallen. De overige 21 wagens en groepen zorgden er echter voor dat de toeschouwers niet veel gemerkt hebben van deze problemen. Ongeveer 20 kilometers lichtsnoer en lampjes zorgden er voor dat deze wagens en groepen in een kleurrijke stoet over de Houtse Parallelweg en de Hoofdstraat reden waar de gemeente de straatverlichting had gedoofd.

   
 

 
   

Hierdoor zat de sfeer er goed in. Op het kerkplein waar dit jaar de verlichte oliebollenkraam verder van de weg af stond was een gezellig horecaplein aangelegd.


  ACACIA

Bakkerijk Keijzers 85 jaar.
Dit jaar viert Bakkerij Keijzers haar 85 jarig bestaan. 3 generaties Louis Keijzers hebben in 3 panden ongeveer op de zelfde plaats 85 jaar lang Mierlo-Hout van brood en gebak voorzien. Speciaal voor dit jubileum hebben ze nieuw brood gebakken. Dit brood boordevol lijnzaad, zonnebloempitten, havervlokken, zemelen, zuurdesem met minder zoet en minder zout wordt al enige tijd verkocht met een vraagteken op het brood. De klanten mochten een naam verzinnen die goed bij dit brood past. Zaterdag werd de winnaar van deze wedstrijd en de naam van het brood bekend gemaakt. De naam van het brood is vanaf nu Acaciabrood.

De bedenker van deze naam is Chris van der Heijden. Hij had opgezocht dat Acacia wordt gebruikt om een 85 jarig huwelijk aan te duiden. Dit past mooi bij het 85 jarig bestaan van de bakkerij. Ook Louis vond dit en daarom werd de heer Van der Heijden zaterdag verrast met een grote slagroomtaart, een brood met de door hem gevonden naam en een maand gratis brood bij Bakkerij Keijzers.


<<< vorige week

07-07-2017 (week 14)

volgende week >>>