<<< vorige week

31-03-2017 (week 13)

volgende week >>>


  CODENAAM: HM-PW-16

Tentoonstelling archeologische vondsten.
Het klinkt als een geheime spionage opdracht: HM-PW-16. Niets is minder waar, het is de naam die is gegeven aan bijzondere vondsten in het EDAH-Museum in Helmond. Vanaf 1 april zal in de Helmondzaal van het museum de tentoonstelling 'Zand erover' te zien zijn. Deze tentoonstelling over het leven in de periode 1930 - 1950 is tot stand gekomen uit de samenwerking van het Erfgoedhuis Eindhoven en Helmond met het EDAH-Museum.

   

De tentoonstelling is ingericht rondom archeologische vondsten uit opgravingen aan de Parallelweg in Helmond in 2016. Dit verklaart de codenaam HM-PW-16. Op de gemeentegrens tussen Helmond en Mierlo bevond zich begin vorige eeuw een vuilstort. Munsters Staalbouw had hier zijn bedrijfshal totdat deze afbrandde en nu plaats maakt voor nieuwe woningen.
Twee maanden is hier afgegraven en men vond diverse gebruiksvoorwerpen. Deze voorwerpen zijn schoongemaakt en ge´nventariseerd. Van glaswerk, bakeliet, (dierlijke) botresten tot een Duitse militaire helm. De vondsten geven een kijk op het leven van toen. De gebruiksvoorwerpen en huishoudelijke attributen vormen een tijdsbeeld van de vooroorlogse crisisjaren, de oorlog en de daaropvolgende periode van wederopbouw. Hier kunnen bijzondere verhalen uitgehaald worden. Verhalen die zullen worden toegelicht tijdens de tentoonstelling.
De tentoonstelling is vanaf 1 april geopend in de Helmondzaal van het EDAH-Museum. Het EDAH-Museum is geopend iedere vrijdag en iedere zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur en op elke eerste zondag van de maand van 12.00 tot 17.00 uur. Adres:Oostende 167 (tussen Julianabrug en Tango Benzinepomp) 5701 SM Helmond
.


<<< vorige week

13-03-2017 (week 13)

volgende week >>>