<<< vorige week

24-03-2017 (week 12)

volgende week >>>


  JOUW STEM IS GELD WAARD!

€ 100.000 beschikbaar.
Met de Rabobank Clubkas Campagne worden verenigingen en stichtingen extra mogelijkheden geboden om hun doelen en ambities te realiseren. Het verenigingsleven is de ruggengraat van onze lokale samenleving en heeft een belangrijke, verbindende functie. Rabobank Helmond levert daar graag een bijdrage aan. Het totale budget van € 100.000 is afkomstig uit het coöperatief dividend. Dit dividend willen zij op een eerlijke, originele en doeltreffende manier beschikbaar stellen aan lokale verenigingen en stichtingen. Met optimale invloed van haar leden, want bij deze bank telt de mening van leden mee.

Voor wie.
Verenigingen en stichtingen die bankieren bij Rabobank Helmond en voldoen aan de voorwaarden kunnen deelnemen aan de Rabobank Clubkas Campagne 2017. Stichting Houtvonken heeft zich ingeschreven en voldoet aan de gestelde voorwaarden. Hiermee komen we in aanmerking voor een donatie van onze bank. Door het krijgen van stemmen is het mogelijk om een mooi geldbedrag te verdienen voor de club.

De leden bepalen.
Niet de bank, maar leden bepalen hoe het beschikbaar gestelde bedrag wordt verdeeld. De leden van de bank mogen hun stem uitbrengen op hun favoriete clubs. Deze stemmen zijn geld waard. Hoe meer stemmen er op ons uitgebracht worden, hoe hoger de bijdrage is die we ontvangen. Tijdens de stemperiode van 6 t/m 30 april mogen alle leden van Rabobank Helmond vijf stemmen uitbrengen. Elke stem is geld waard. Hoeveel is afhankelijk van het totaal aantal uitgebrachte stemmen aan het einde van de campagne.
Dus uw stem is geld waard, en steun daarbij onze Houtvonken.


  HET GROOT GOOR

Werkzaamheden.
Al enkele jaren worden er in natuurgebied het Groot Goor werkzaamheden verricht om van het gebied weer een nat natuurgebied te maken. Hiervoor zijn er werkzaamheden aan de Goorloop geweest, zoals wij al eerder gemeld hebben. Nu is men bezig om een groot aantal oudere bomen om te doen. In dit geval hoofdzakelijk populieren.

Hierdoor krijgt het Groot Goor een totaal nieuw aangezicht. Vooral sommige randen zijn nu erg open. Wat voor gevolgen dit gaat hebben voor de reeën die in dit gebied leven is niet duidelijk, maar dat zij minder beschutting hebben is duidelijk.


  VERKIEZINGEN

Veel aandacht.
Afgelopen woensdag is bij heel Nederland wezen stemmen voor een nieuwe 2e kamer. Dat dit ook in Mierlo-Hout kon is niet onopgemerkt gebleven. Mensen die 's morgens bij verzorgingshuis Alphonsus wilde gaan stemmen stonden daar in een lange rij met ouderen, veelal met hun rollator.

Mensen die later die dag aan het begin van de avond bij wijkcentrum de Geseldonk hun stem uit wilde brengen moesten buiten in een lange rij wachten om binnen nog een keer in zo'n rij terecht te komen. Maar op het einde van de dag had iedereen de mogelijkheid gehad om zijn of haar stem uit te brengen, en kunnen we nu gaan wachten om te kijken wat voor een regering we de komende 4 jaar gaan krijgen.


<<< vorige week

24-03-2017 (week 12)

volgende week >>>