<<< vorige week

17-03-2017 (week 11)

volgende week >>>


  EETPUNT IN DE GESELDONK

Samenwerking met wijkraad-Geseldonk-ORO.
Bij de opening van de Geseldonk heeft de Wijkraad al laten weten dat zij graag een opvolging zouden zien voor het eetpunt dat voorheen in d'n Huijsakker gevestigd was. Na overleg met ORO is nu begonnen met een eetpunt Gasterij Lekker Gezellig, verzorgt door clienten van ORO. De vergoeding voor een maaltijd is dan ook bedoeld om de kosten voor het voedsel te dekken.

Afgelopen donderdag zijn 10 mensen aangeschoven aan de eettafel in De Geseldonk. Het was een familiare sfeer van kennissen onder elkaar. Een mooie presentatie neergezet door ORO en de kok. Voorlopig kunt u het menu in Houtvonken vinden. Inschrijven op maandag, eten op donderdag. Voor slechts € 5,00 kunt u gaan genieten van een heerlijke maaltijd. U kunt zich hiervoor aanmelden per e-mail: eetpuntoro@degeseldonk.nl U kunt zich ook telefonisch aanmelden op nummer: 0492-732014 Aanmelden kan uiterlijk tot maandag 16:00 uur.


  ENERGIENEUTRAAL, WONING VAN DE TOEKOMST

Aan de Dolfijnlaan komen 12 energieneutrale woningen. De eerste tekenen voor de start van de bouw zijn inmiddels zichtbaar. Afgelopen week is al het groen verwijderd en zijn de bomen gekapt.

De woningen wekken dankzij de slimme voorzieningen net zo veel energie op als dat er wordt verbruikt Door de zonnepanelen wordt ook nog eens extra energie opgewekt voor de gebruikers. Zo'n woning draagt het A(++++) label, het hoogst haalbare. Dat betekent dus bijzonder lage energie­lasten en besparen op de gasaansluiting en vastrecht. Iedere woning heeft een eigen parkeerplaats achter op het terrein. Daarnaast zijn er openbare parkeerplaatsen nabij de woningen. Omdat er geen sprake is van een voortuin wordt alle beschikbare kavelruimte benut voor de achtertuin. De woningen zijn 100% elektrisch: er is geen gasaansluiting. Zonnepanelen en een warmte-terugwin-installatie leveren de benodigde (zonne)energie om de woning comfortabel te maken. De energieneutrale woningen leveren door het gebruik van zonnepanelen zelfs zoveel energie op dat een bewuste gebruiker geen of nauwelijks energiekosten heeft. Er is nog een mogelijkheid om een woning te kopen. Er zijn nog een paar tussenwoningen te koop.


<<< vorige week

17-03-2017 (week 11)

volgende week >>>