<<< vorige week

24-02-2017 (week 08)

volgende week >>>


  CARNAVAL KAN BEGINNEN

Prinsenreceptie CV 't Barrierke.
Carnavalsvereniging 't Barrierke is traditiegetrouw de laatste carnavalsvereniging in Mierlo-Hout die zijn prinsenreceptie heeft. Op de laatste zondag voor carnaval als de tent achter Eetcafé de Barrier staat nodigen zij hun bevriende verenigingen uit voor een gezellige middag in hun tijdelijke residentie. Ook dit jaar waren de andere Houtse verenigingen de eerste die op de receptie kwamen om Prins Wilbert den Urste geluk te wensen met zijn prinsdom.

Als eerste was carnavalsvereniging De Kim met prins Elwin den Urste samen met hun prins in opleiding Ryan en raad van elf man aan de beurt om onderscheidingen uit te wisselen en de bekende wedstrijd spijkerslaan uit te vechten. Hierna volgde de Houtse Kluppels met Prins Riny den Urste en zijn gevolg. Hierna volgde nog vele andere verenigingen en privé personen.

  BOERENBRUILOFT 2017

Op zondagochtend trok om 08:30 uur een groot gezelschap door de straten van Mierlo-Hout. De voltallige raad van elf met prins Riny d'n 1e en bestuur, de onechte trouwambtenaar Peter, veldwachter Hennie en vele vrienden en bekenden liepen voor de boerenkar uit, achter de prinsenwagen van de Klein Houtse Kluppelkes met daarop de Blue Band. Ze waren op weg naar boerenbruidegom Jac Biermans die deze dag in de onecht verbonden zou gaan worden met boerenbruid Tonny van Schijndel. Aangekomen bij Jac werd er snel een stukske roggebrood en een borrel genuttigd zodat er vertrokken kon worden naar de bruid. Daar werden ze met open armen ontvangen en was er tijd om het bruidspaar voor te stellen, inclusief ouders en getuigen.

Daarna was er nog even tijd voor een kop koffie met cake, een broodje en weer een borreltje. Het bruidspaar nam plaats op de boerenkar en werd onder muzikale klanken begeleidt naar de kerk. Daar werd ook het gezelschap opgesplitst want prins Riny d'n 1ste moest met zijn geüniformeerde gevolg nog enkele andere plichtplegingen gaan verrichten zoals het bezoeken van de recepties van de jubilerende carnavalsvereniging De Keiebijters en aan het begin van de middag bij CV 't Barrierke.
Na de mis vertrok het bruidspaar richting woonzorgcentrum Alphonsus wat dan even weer omgedoopt is tot 'Maegdenhuis'. Daar werden ze welkom geheten door de Kwietkedieten. Daar werden de gasten getrakteerd op een optreden van de houtse zanger Jelco. Volop werden er polonaises gelopen en tegen de klok van twaalven was het weer tijd om te vertrekken. Ditmaal naar de Geseldonk.
Daar aangekomen werd het gezelschap getrakteerd op een heerlijke maaltijd met soep en verse worst van bruidegom Jac. En daarna was het weer tijd voor de beletselen die afgewerkt moesten worden alvorens er in de onecht getreden kon worden. En natuurlijk konden alle beletselen weer van tafel geveegd worden zodat Jac en Tonnie elkaar het ja woord konden geven. Daarna konden ze gaan genieten van de receptie waarbij tal van bekenden langskwamen om het bruidspaar te feliciteren.


  FANFARE UNITAS NEEMT AFSCHEID VAN DIRIGENT

Tijdens het 'Heel Helmond zingt' spektakel op zondag 19 februari heeft Johan Smeulders zijn laatste concert voor Unitas gedirigeerd. In een volle zaal met 400 toeschouwers was het om 15:30 uur de beurt aan Unitas om een uur lang het publiek te vermaken met meezingers. Een nieuw evenement, dus nog onbekend, dus afwachten maar hoe dat zou worden. Het werd een groot succes voor Unitas. Alle liedjes van Don't cry for me Argentina tot Hee goade mee werden uit volle borst meegezongen. Het afsluitende Hey Jude bleek een groot succes en toen Unitas zijn laatste noten blies nam het publiek het enthousiast over.

Dat deed Johan besluiten om nogmaals de bok te beklimmen om als toegift dit nummer nogmaals te dirigeren. Maar daarmee kwam er dan ook een einde aan de 8 jaar lange samenwerking tussen Unitas en Johan Smeulers. Vele hoogtepunten hebben ze samen beleefd en dit laatste concert is er zeker een van maar nu scheiden de wegen. De talentvolle dirigent gaat verder bij een andere vereniging en gaat zich richten op deelname aan de WMC in Kerkrade en de Europese dirigent kampioenschappen waaraan hij mag deelnemen. Tijdens de repetitie van afgelopen maandag werd in besloten kring met eigen leden nogmaals afscheid genomen en kunnen beide partijen terugkijken op een geweldige samenwerking. Vanaf maandag 6 maart zullen er een aantal dirigenten proefdirectie komen doen zodat Unitas een keuze kan maken met welke dirigent ze de komende tijd aan de slag gaan.


  VERKEERSLICHTEN

Weeklang last.
De oversteek bij de Luciakerk is aangepast. De middenberm is doorgetrokken en een derde unit is midden op de weg geplaatst. Dit moet de zichtbaarheid van de oversteek verbeteren. In de oude situatie werd regelmatig doorgereden.

Omdat de bestrating gedeeltelijk weggehaald was moest deze opnieuw worden ingemetseld. Dit heeft een uithardtijd van 7 dagen. Daarom is de rijbaan aan de kant van de kerk afgesloten en wordt het verkeer bij een hoog verkeersaanbod door regelaars geregeld. Voor de kerk is nu ook de abri weggehaald. Of deze terug komt was op dit moment bij de redactie nog niet bekend.


  VOLLE BAK BIJ KWIETKEDIETEN

Succesvolle kletsavond.
Dinsdagavond voor carnaval is de avond van de Kwietkedieten. In een overvolle Gasterij van zorgcentrum Alphonsus hebben ongeveer 150 overwegend ouderen mensen genoten van een gezellige en sfeervolle carnavalsavond. Onder leiding van prins Harry den Urtse en begeleid door de Houtse Kluppels en CV 't Barrierke werd de avond geopend.

   
 

 

Een programma met de kletsers Frans Bevers, Rob Scheepers, die een thuiswedstrijd had, Hans Keris, en Jan Strik. Deze kletsers werden afgewisseld met een verrassingsoptreden van de Houtse Hofzangers die voor het jubileum van de Houtse Kluppels dit jaar weer enkele optredens hebben gegeven. Later op de avond werden de bezoekers vermaakt door Striepke Veur. De vrijwilligers liepen regelmatig met hapjes door de zaal zodat de bezoekers voorzien werden van een natje en een droogje.


  WEER BELANGRIJK BEZOEK

Ze drinken ook gewoon koffie en thee, de mensen van CV 't Barrierke. Prins Wilbert dun Urste was met zijn gevolg bij Houtvonken om te zien wat er zoal omgaat bij het maken van uw wijkblad.

Altijd gezellig zo'n bezoek met na de koffie en taart ook nog een bescheiden glaasje bier. Ze vertrokken naar de Kwietkedieten en wij gingen weer door met het blad. Al met al een leuke onderbreking die hopelijk niet tot taalfouten in deze editie leidt.


<<< vorige week

24-02-2017 (week 08)

volgende week >>>