<<< vorige week

17-02-2017 (week 07)

volgende week >>>


  SHOW EN ZWETSAVOND

De grote Marlon Kickenshow.
Marlon Kicken was letterlijk de uitsmijter van de jubileumuitgave van de Show en Zwetsavond van de Houtse Kluppels. Met zijn vlotte tekst, die vooral de commissies en de blauwe brigade (het bestuur) van de Houtse Kluppels op de hak nam, wist hij het publiek met buikpijn van het lachen naar huis te sturen.

Hier tussen door was vooral de puberteit van zijn kinderen en die van hem zelf de rode draad van zijn verhaal want een klets was dit niet te noemen. De avond van dit jubileumjaar, gepresenteerd door Saskia van Eck en Johnny Slegers en muzikaal ondersteund door de Durbloazers, werd geopend zoals ieder jaar met de opkomst van de Houtse Kluppels met Prins Riny den 1ste en de dans van de dansmarietjes.
Toen was de zaal klaar voor de eerste kletser van de vijf die dit jaar op het publiek werden losgelaten. En die eerste kletsers was absurdist Berry Knapen die als de Wasmachinemonteur de zaal regelmatig goed aan het lachen kreeg. Met zijn bedrijf van Geel Witgoed plaatste hij goed geplaatste grappen over het wassen en de plaatsen van wasmachine's. Grappen als dat Roel van Velzen het voorbeeld is van te heet gewassen deden het in de zaal goed. Hierna was het podium voor kletser Jasper van Gerwen die als Wilbert van Wijnhoven met gespeelde verlegenheid alles op het podium gebruikte behalve de ton. Doordat iedereen werkt met draadloze microfoons wordt de ton steeds minder gebruikt en lopen de kletsers over het hele podium wat hun klets steeds meer een cabaretesk aanzien geeft. Jasper wist goed gebruik te maken van de geboden vrijheid. En met zijn zenuwachtig gedraai aan een bloem wist hij de zaal mee te nemen door zijn stuntelige leven.

Van ijsvissen op de ijsbaan van Thialf tot het stotterende meisje achter een tafel vol Spa terwijl ze graag spaghetti besteld had.
Duo Vreemd nam voor het vierde jaar het showgedeelte voor hun rekening. Op de van hen bekende manier werd het Kerstfeest waarvan de sfeer niet past tussen de 11 van de 11de en carnaval met nieuwe kerstliedjes verreikt. Zo kreeg 'Als sterren aan de hemel staan' van Frans Bauer een nieuwe betekenis. Ook werden er dit jaar weer mensen uit zaal gebruikt om hun optreden glans te geven. Leo van de Laar mocht als Ome Leo voor het podium komen staan en levensgezel van de prins Jorinde mocht meezingen bij Marco Borsato's Dromen zijn bedrog. De derde kletser Ad Vermeulen had als de Lijsttrekker last van een zaal die moe was van het lachen. Zijn woordgrappen kwamen niet echt aan bij de zaal, pas tegen het einde van zijn optreden kwam de zaal weer wat op gang. Het schijnt een gebruik te worden dat kletsers hun klets afsluiten met een lied. Bij Jasper van Gerwen paste dit in zijn optreden. Ad Vermeulen liet op het einde van zijn klets horen dat niet iedereen een nachtegaal is.

Het lokale onderdeel van iedere Show en Zwestavond, de Rode Rozen, dat ook dit jaar weer muzikaal bekend gemaakt werd door Harold Meulendijks. Femma van Poppel werd door voorzitter Riny van Oorschot in de zaal met een grote bos rozen verrast om vervolgens geŽmotioneerd op het podium het applaus in ontvangst te nemen. Zij kreeg deze als dank voor haar inzet als Hofschenker, en als vrijwilliger van verschillende organisaties. Tijdens deze huldiging werden de bezoekers in de zaal verrast met een hapje. Het tussenstuk werd afgesloten door John en Trinet Jacobs die met de vertolking van het jubileumlied van de Houtse Kluppels de sfeer in de zaal weer terug brachten. Hiervan maakte kletser Boy Jansen gebruik. Hij begon met het terug laten komen van de presentatoren en noemde de Durbloazers het Dela huisorkest omdat hij niet tevreden was met zijn aankondiging. Speciaal Johnny Slegers moest het bezuren. Na een nieuwe opkomst wist hij als Herman den Blijker de zaal te laten smullen van zijn culinaire teksten. Daarna kwam de laatste kletser, de vraag is of je dit een klets mag noemen, Marlon Kicken het podium op waar hij met vuurwerk werd ontvangen. Het hele podium inclusief de ton gebruikende liet hij de zaal genieten van een conference, want dit was veel meer dan een klets. Niemand in de zaal was veilig voor zijn vlijmscherpe humor, waarbij opviel dat hij geen grappen hoefde te maken over Patricia Paay, die bij de andere kleters wel werd misbruikt.

Een spetterend begin en een knallend einde, al met al een van de betere Show en Zwetsavonden van de laatste jaren. Een compliment voor de organisatie om een avond met bijna alleen maar kletsers te laten slagen en niet te laten verzande in schuine moppen, wat nog wel eens wil gebeuren bij zo veel kletsers.

   
 

 
   
 

 

  HOGE CIJFERS....

Zondag in de Geseldonk ging het om de wat grotere getallen. De Houtse Kluppels vierden hun 55 jarig bestaan met meer dan 400 senioren, veel oud-prinsen en met Ria Valk die daags tevoren 76 was geworden. De Houtse Kluppels boden de Houtse senioren de gebruikelijke feestmiddag aan.

Dat deden ze samen met veel sponsoren die zorgden voor hapjes, drankjes, snacks en Berry Knapen als een (onechte) wasmachinemonteur. Velen waren verkleed gekomen en al helemaal in de carnavalsstemming. Ze zaten comfortabel in lange rijen aan tafels. Ria Valk, de mystery guest, beklom, zeg maar gerust besprong, om kwart over vier het podium. Net toen de zaal een beetje was ingezakt na een wat lange act met de oud-prinsen. Ook de eerste prins van 55 jaar geleden, Henk van de Westerlo, zat op het volle podium. Het was een geheugenopfrisser; wie kent ze allemaal nog? De feestvierders kwamen niets te kort, behalve de gebruikelijke pilsjes zagen we de obers vaak met een advocaatje met slagroom voorbij komen.


  HOOG BEZOEK

Prins Riny den 1ste met gevolg op bezoek.
Dansdagavond tijdens de opmaakavond van Houtvonken werden de vrijwilligers volgens traditie verrast met een bezoek door Prins Riny den 1ste met zijn gevolg.

Onder het genot van koffie, gebak en een pilsje werden zij bijgepraat over de eerste weken van zijn prins zijn en hoe wij iedere week weer een blad maken voor Mierlo-Hout.


<<< vorige week

17-02-2017 (week 07)

volgende week >>>