<<< vorige week

03-02-2017 (week 05)

volgende week >>>


  55 JAAR KLUPPELS GROOTS GEVIERD

Jubileumdienst.
Op vrijdagavond 27 januari werd het feestweekend van de jubilerende Houtse Kluppels gestart met een dienst in de St. Lucia kerk. Tijdens deze dienst werd er veel terug gekeken door de voorgaande jubileumprinsen. Zij blikten terug op hun periode als jubileumprins.

Medeoprichter Henk van de Westerlo ontving uit handen van de voorzitter een bijzondere Kluppelonderscheiding voor zijn 55 jarig lidmaatschap. Ook aan de pastoor was gedacht. Want al 25 jaar verzorgd hij de carnavalsmis en om hem daarvoor te bedanken ontving hij een prachtige nieuwe blauwe kazuifel met daarop verwerkt het logo van de Houtse Kluppels.
Rob Scheepers nam het woord om ook eens terug te kijken op de geschiedenis van de vereniging en de betreffende jubileumprinsen.
Ook burgemeester Blanksma kwam de felicitaties overbrengen namens het voltallige college. Zij had het over de identiteit van de houtse verenigingen. Ondanks het feit dat we al 49 jaar bij Helmond horen hebben de houtse verenigingen nog steeds hun eigen 'houtse' identiteit. En zo ook de Kluppels. Ook stond ze stil bij enkele wapenfeiten van de Kluppels:
van de 16 Helmondse carnavalsverenigingen zijn het de Kluppels die deze verenigingen samenbrengen om samen carnaval te openen tijdens het daupfist;
De Wooden Light Parade is een groot Helmonds evenement, en zal dit jaar verder gaan als de Helmondse Lichtjes Parade;
Om het jeugdcarnaval in stand te houden hebben de Kluppels aansluiting gevonden bij Minor;
De ouderenmiddag is een waar begrip in Helmond.
Als felicitatie aan de vereniging mocht ze daarna namens de gemeente een kleine financiŽle bijdrage overhandigen.
De dienst werd verder bijgewoond en opgeluisterd door de leden van het Gilde St. Antoniusabt en Fanfare Unitas.

ReŁnie.
Na afloop van de dienst vertrokken de Kluppels richting Geseldonk. Daar was op
vrijdagavond een reŁnie van leden, oud-leden en nog veel meer mensen die verbonden zijn of waren aan de carnavalsvereniging. Spreekstalmeester van deze avond was Tiny Kuijpers. Ook was er in de ontmoetingsruimte een tentoonstelling van 55 jaar Kluppels, verzorgd door Toon Bell. Bijzonder waren de optredens van de oud-Bietenrooiers (eerste lichting), de Houtse Hofzangers en de oud-Bietenrooiers (laatste lichting). Ook het winnend liedje van het liedjesfestival werd gebracht door John, Trinet en de Bahama's.

Jubileumreceptie.
Op zondag was de Geseldonk van voor tot achter gevuld met bezoekers van de jubileumreceptie. Het bestuur, jubileumprins Riny en Henk van de Westerlo stonden in de muziekzaal klaar om alle felicitaties in ontvangst te nemen. En dat hebben ze veelvuldig kunnen doen. Tussen 12:00 en 13:30 uur waren het voornaemlijk Houtse verenigingen die kwamen feliciteren en daarna tot 19:30 uur was het de beurt aan vele bevriende carnavalsverenigingen. Na de felicitaties kon men terecht in de grote zaal waar de muziek werd verzorgd door de band 'De heeren van..' of in de ontmoetingsruimte waar diverse blaaskapellen optraden. Het werd steeds later en de oogjes werden steeds kleiner maar de carnavalsvereniging kan terugkijken op een heel geslaagd jubileumweekend.


  VOORLEESONTBIJT

Voetballers Helmond Sport lezen voor.
Vorige week woensdag hebben de kinderen van de St. Odulfusschool op school hun ontbijt mogen opeten. De leerkrachten stonden in pyjama voor de klas. Wethouder Paul Smeulders kwam als oud leerling voorlezen.

Ook 4 voetballers van Helmond Sport waren naar de Odulfusschool gekomen om in een klas voor te lezen. Deze voetballers kregen op het schoolplein dan ook alle aandacht van de leerlingen, groot en klein. De voetballers Stephen Warmolts, Tije ten Den (op de foto), Furgill Zeldenrust en Jordy Thamassen hielden de kinderen onder het ontbijt bezig met spannende verhalen.


<<< vorige week

03-02-2017 (week 05)

volgende week >>>