<<< vorige week

20-01-2017 (week 03)

volgende week >>>


  EEN NIEUWE GEZONDE GENERATIE

JIBB geeft les lichamelijke opvoeding.
Dat is het doel van de overeenkomst die eerder deze week werd gesloten
tussen vier Mierlo-Houtse basisscholen (OBS 't Hout, 't Baken, Jorisschool en St. Odulfusschool) en JIBB (Jeugd In Beweging Brengen). Het gaat om een pilot, een proef om wijkbreed een fundament te leggen voor het bewegingsonderwijs. De vier scholen geven hun bewegingsonderwijs uit handen aan JIBB.

Hoewel leerkrachten vaak wel bevoegd zijn om gymnastieklessen te verzorgen vinden leerkrachten het een goed idee om dit deel uit handen te geven aan gespecialiseerde vaklui. Kinderen kunnen niet meer zo veilig buiten spelen. Dat gaat ten koste van hun motorische ontwikkeling. De vakleerkrachten van JIBB die de lessen verzorgen zullen daar op letten middels een volgsysteem. Er is een 0-meting uitgevoerd waarbij kinderen met een school zonder vakleerkracht zullen worden vergeleken. Er zal niet alleen op motoriek worden gelet maar ook op sociale ontwikkeling omdat dat vaak hand in hand gaat. Tijdens een gymles in de Polarishal werd in het bijzijn van wethouder mevrouw De Leeuw de overeenkomst ondertekend door alle partijen en werden de BoBo's uitgenodigd om samen met de kinderen mee te gymmen.


  ELKE WOENSDAGMIDDAG OPEN

Eindelijk, zeventien jaar nadat door brand jongerencentrum Orion is de as werd gelegd, is er weer een plek waar jongeren vanaf groep zes tot en met de brugklas elkaar kunnen ontmoeten om te biljarten, chillen, tafeltennissen,
x-box'en (al hebben we natuurlijk intussen ook Het Zulderke gehad).

Wethouder mevrouw De Leeuw was er vorige week donderdag voor naar de Geseldonk gekomen om de opening mee te maken. Zo belangrijk vindt zij een goede ontmoetingsruimte voor de jeugd. Ze stond versteld van de inrichting die door de kinderen zelf is verzorgd. Er zijn nog wel enthousiaste mensen nodig om de jeugd te begeleiden. De opening ging gepaard met een dans- en een tekenworkshop waar gretig aan werd meegedaan. Voor Maartje Meulendijks, een van de drijvende krachten achter The Cave, was de opening waar ze zo hard naar toe heeft gewerkt meteen ook het afscheid; zij start met een opleiding waardoor ze voorlopig geen tijd meer heeft voor de begeleiding.


<<< vorige week

20-01-2017 (week 03)

volgende week >>>