<<< vorige week

06-01-2017 (week 01)

volgende week >>>


  BIJ HET NIEUWE JAAR

We staan weer aan het begin van een nieuw jaar, helemaal blanco, al is de jaarwisseling niet helemaal vlekkeloos verlopen. In de nieuwjaarsnacht hadden we dicht bij huis de brand waarbij iemands huisdier is omgekomen. Verder weg was er weer veel geweld tegen hulpverleners. Dat lijkt 'normaal' te worden. Nog verder weg aanslagen met veel doden en gewonden.

Respect voor elkaar lijkt een ouderwets begrip te worden. Geen respect voor elkaars godsdienst (met toch dezelfde God) is vaak de oorzaak van en de verantwoording voor geweld. Polarisatie neemt hand over hand toe; respect voor elkaars standpunt zou dat een halt toe kunnen roepen. En dat is nodig, we gaan een onzeker jaar tegemoet met de nieuwe en bestaande buitenlandse regeringsleiders. In ons eigen land komen de Kamerverkiezingen er aan met de bijbehorende regeringsformatie.

En wat staat Mierlo-Hout te wachten? Dat vullen we grotendeels zelf in. We zijn een sterke eensgezinde, veerkrachtige en hechte gemeenschap. We gaan er samen een mooi jaar van maken en wij van Houtvonken doen daar dan graag verslag van.


<<< vorige week

06-01-2017 (week 01)

volgende week >>>